Autoritățile unui sat din raionul Edineț au votat unirea cu România

O localitate din nordul R. Moldova a votat o Declaraţie de Unire cu România, potrivit Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”.

În documentul adoptat pe 23 ianuarie de primarul comunei Parcova din raionul Edineţ, Marcel Snegur, şi de consilierii locali, se arată că „în numele locuitorilor Moldovei răsăritene în general şi al cetăţenilor satelor Parcova şi Fântâna Albă în particular, în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna, Consiliul Local al comunei Parcova, raionul Edineţ, decide unirea cu Ţara-Mamă, România”.

„Semnatarii Declaraţiei îşi exprimă bucuria de a sărbători împreună cu românii de pretutindeni Centenarul Marii Uniri şi „adeziunea la valorile naţionale şi democratice ale spaţiului cultural românesc”, se arată într-un comunicat al Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”.

Medifax

Foto: infoprut.ro

1 Comment

  1. Foarte bine, in sfarsit o mica flacara de speranta, de adevar. Sper sa provoace o avalansa de astfel de actiuni in mai multe comune si orase.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*