Autorul unui film din Moldova, premiat la un festival din Grecia

Pelicula  „Călărași – un ținut la poarta raiului”  a obținut premiul „Cel mai bun film documentar cu tema istorie și conservare patrimoniu” la Amorgos Tourism Film Festival, care s-a desfășurat în perioada 31 octombrie-5 noiembrie, pe insula Amorgos, în Grecia.

Filmul documentar ”Călărași – un ținut la poarta raiului”, cu durata de 52 de minute, este produs în 2018, de „Symbol Media” (R. Moldova), co-produs de ”Alternative Cinema” (R. Moldova) și „HI-FI Production (România), cu sprijinul Consiliului Raional Călărași.

Potrivit autorului filmului, Călărașul este un ținut deosebit.  Această așezare bogată are și prioritățile sale specifice: de istorie, cultură, spiritualitate, etnografie, agricultură, meșteșuguri și îndeletniciri, dar și de folosire a Codrilor ca mijloc de apărare. Datorită Codrilor, ținutul Călărașilor a putut să reziste de-a lungul timpului tuturor năvălirilor barbare, scrie Moldpres.

Pelicula „Călărași – un ținut la poarta raiului” a obținut în anul curent alte trei premii după primele trei festivaluri.

Dumitru Grosei s-a născut în 1969, în satul Marinici, raionul Nisporeni. În prezent, Dumitru Grosei locuiește la Chișinău și este președinte și fondator al Asociației Cineaștilor Independenți din Moldova Alternative Cinema.

Foto: moldpres.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*