Bălțiul se înfrățește cu o suburbie a „capitalei de nord” a Rusiei

Primarul mun. Bălți, Renato Usatâi a discutat cu Serghei Movcean, viceguverantorul orașului Sankt Pestresburg (Rusia), aspecte ale unui viitor acord de înfrățire a municipiului Bălți cu orașul Pușkin, o suburbie a Sankt Pestersburgului, informează Puterea.info.

Acordul de înfrățire dintre cele două localități ar putea fi semnat în luna septembrie, când o delegație din Bălți, condusă de Renato Usatâi, va efectua o vizită în Sankt Peteresburg.

Cele două orașe intenționează să coopereze, în primul rând, în plan cultural și al dezvoltării turismului. După semnarea acordului, la Sankt Petersburgm, orașul Bălți ar urma să deschidă „Casa comercială a Moldovei”.

Orașul Pușkin (în trecut Țarskoe Selo) ocupă 16% din suprafața orașului Sankt Petersburg – „capiatala de nord” a Rusiei. Are o populație de circa 100 mii de oameni.

Amintim că în campania electorală, Renato Usatâi, liderul „Partidului Nostru” declara că își propune ca Bălțiul să semneze acorduri de înfrățire cu orașele ruse Sankt Petersburg și Nijnii Novgorod.

Foto: Captură video

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*