Băsescu la Chișinău: ReUnirea este o chestiune de demnitate naţională

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat astăzi la Chișinău că ReUnirea este o chestiune de demnitate națională și că trebuie să devină obiectiv de țară al României. 

Traian Băsescu a cerut de pe scena Marii Adunări Centenare ca în cinstea Centenarului parlamentele de la București și Chișinău să voteze din nou Unirea. Fostul președinte a spus că reîntregirea ţării este o chestiune de demnitate naţională. Moldova este parte a României, iar moldovenii sunt cetăţeni ai României.

„Unirea este cea de care are nevoie şi România, şi R. Moldova. Nu există alt drum pentru restabilirea demnităţii poporului român decât reîntregirea ţării”, a adăugat Băsescu, potrivit moldova.org.

Traian Băsescu a mai declarat că România a avut două mari obiective: unul a fost să-şi asigure securitatea, a intrat în NATO. Al doilea, a fost să-şi asigure prosperitatea poporului român. A intrat în Uniunea Europeană, care garantează o viitoare prosperitate. „Al treilea obiectiv de ţară nu poate fi decât unirea României cu R. Moldova”, a declarat Traian Băsescu.

Foto: tribuna.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*