BERD, disponibilă să susțină în continuare R. Moldova

Șeful Biroului BERD în Chișinău, Angela Sax a confirmat disponibilitatea instituția pe care o reprezintă de a susține în continuare R. Moldova în realizarea reformelor orientate spre asigurarea dezvoltării economice durabile.

Asigurările au fost făcute în cadrul unei întrevederi cu ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi.

Angela Sax a apreciat eforturile autorităților de la Chișinău în realizarea programelor de reformare și modernizare a țării, în special prin îmbunătățirea mediului de afaceri, reducerea birocrației și asigurarea stabilității în sectorul bancar. Acest fapt, în opinia funcționarului BERD, transformă R. Moldova într-o destinație atractivă pentru investitori străini.

Cei doi interlocutori au făcut un schimb de opinii privind eficientizarea colaborării bilaterale între R. Moldova și BERD prin intermediul diferitor proiecte susținute de instituția financiară, precum și posibilitatea inițierii unor noi programe de cooperare.

Anul trecut, BERD a acordat R. Moldova  asistență financiară în valoare de 131 mil. de euro pentru implementarea a 10 proiecte. De la începutul activității sale în Moldova, BERD a finanțat 122 de proiecte în valoare de peste 1,2 mlrd. de euro.

Foto: mfa.gov.md

3 Comments

  1. Datorita rezultatelor bune , aratate de guvernare si ajutorul oferit de BERD, Moldova devine din ce in ce mai atractiva pentru investitorii straini, ce vor sa isi dezvolte afacerile , astfel aducind bani la stat si creand noi locuri de munca!

  2. Veniturile in bugetul de stat au crescut, partenerii de dezvoltare ofera finantare pentru realizarea diferitor proiecte. Poate ca acum chiar e acel moment in care Moldova ava porni pe calea dezvoltarii.

  3. Iată ce avantaje aduce o colaborare serioasă cu insituțiile europene, dezvoltare, susținere și progres. Aici se vede clar importanța vectorului european.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*