BERD vrea să cumpere peste 40% din acțiunile unei bănci din Moldova

Guvernul a aprobat semnarea unui precontract cu un consorțiu internațional de investitori, care prevede cumpărarea și deetatizarea acțiunilor nou emise de banca de importanță sistemică BC „Moldova Agroindbank” SA.

Consorțiul a primit permisiunea BNM pentru achiziționarea a 41,09% din acțiunile acestei bănci comerciale.

Consorțiul este format din Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Horizon Capital – gestionar al unui fond de investiții creat de instituții financiare internaționale notorii și Invalda INVL – societate de investiții cotată din Lituania, cu experiență în sectorul financiar-bancar.

Consorțiul intenționează să realizeze achiziția preconizată printr-o societate de investiție special creată în acest scop – HEIM PARTNERS Ltd., înregistrată în Marea Britanie, cu sediul la Londra.

Potrivit autorilor proiectului, decizia Guvernului de a cumpăra și ulterior a vinde acțiunile nou emise ale BC „Moldova Agroindbank” va contribui la asigurarea stabilității acestei bănci, va ajuta la îmbunătățirea guvernării corporative a acesteia, va oferi protecția necesară potențialilor investitori și va impulsiona și mai mult reformarea sistemului bancar.

Foto: infoeuropa.md

3 Comments

  1. Dupa ce a venit Plahotniuc la putere si a facut ca sa fie stabilitate economica, deja si investitori de nivel mondial apar la orizont.

  2. Odata cu cresterea economica si relatiilor extinse in extern prin proiecte si reforme, guvernarea actuala a facut pasi enormi in atragerea investitorilor din extern, deci cu asa succes putem conta pe un viitor prosper.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*