BNM: FMI salută succesele din Moldova; Guvernatorul BNM și ministrul Finanțelor participă la o conferință regională a FMI

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, și guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, participă la conferința regională „Relansarea convergenței în Europa Centrală si de Sud-Est” desfășurată de Fondul Monetar Internațional la Dubrovnik (Croația).

Octavian Armașu și Sergiu Cioclea au avut întrevederi cu Christine Lagarde, director general al FMI,  Poul Thomsen, directorul Departamentului European al FMI și Anthony de Lannoy, director executiv al FMI. Oficialii au discutat despre progresele înregistrate în implementarea programului R. Moldova cu FMI, dar și despre relațiile de perspectivă.

Un comunicat al BNM menționează că factorii decizionali ai FMI au salutat succesele înregistrate de autoritățile de la Chișinău și au subliniat importanța continuării implementării agendei de reforme agreate în cadrul programului.

Conferința de la Dubrovnik se desfășoară, în perioada 10-11 iulie a.c., cu participarea miniștrilor Finanțelor și guvernatorilor băncilor centrale din Europa Centrală și de Sud-Est. La reuniune se discută despre necesitatea accelerării reformelor structurale în scopul susținerii creșterii economice, consolidării instituțiilor statului și îmbunătățirii guvernanței în țările din regiune.

Foto: activenews.ro

3 Comments

  1. Daca totusi s-a ajuns ca sa fie laudate de catre puterile mondiale autoritatile de la Chisinau, nu inteamna ca si noi ar trebui sa ne gandim?

  2. Încă un argument în plus care demonstrează faptul că guvernarea de la CHișinău își face bine treaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*