Bogatu | De ce trebuie felicitat Marian Lupu

Democratul Marian Lupu trebuie felicitat pentru faptul că a avut demnitatea de a demisiona din funcția de președinte al PDM, acesta fiind un gest civilizat.

De această părere este analistul Petru Bogatu care a scris pe o rețea de socializare că Lupu s-a dovedit a fi singurul lider de partid din Moldova capabil să facă un gest civilizat şi anume: să demisioneze.

Bogatu menționează că în toate ţările democratice, politicienii se retrag în urma înfrângerilor în alegeri sau a unor guvernări eşuate. „Deunăzi, au demisionat primul-ministru italian Matteo Renzi şi liderul PNL din România Alina Gorghiu”, scrie Bogatu.

În opinia analistului, politicienii de la Chişinău nu au nici obraz, nici curaj, nici bun simţ să iasă onorabil din scenă.

„Cu orgolii mari şi cu suflete mici, aceştia pot fi scoşi din jilţul moale doar cu duba sau cu picioarele înainte”, scrie Bogatu.

Amintim că la, 10 decembrie, Marian Lupu a anunțat că se retrage de la șefia PDM, precizând că rămâne în partid pentru a se implica în proiecte de dezvoltare a partidului. PDM își va alege un nou lider săptămâna viitoare, la 24 decembrie, când va avea loc congresul formațiunii.

Foto: prime.md

4 Comments

  1. Pentru prima data in Moldova un lider demisioneaza, continuindu-si activitatea in partid ca simplu membru in promovarea Moldovei in Europa.

  2. Hu*nea toata asta ca noi si fara Bogatu stim ca inca nimeni n-a cedat in favoare cuiva inaintea alegerilor cum a facut Lupu, dar de demisionare din functia de presedinte nici nu mai zic.

  3. Pentru a mentine puterea intr-un partid si evolutia lui e nevoie de asa schimbari . Altii au dat dovada ca doar prin inchisoare …

  4. Acesta este un exemplu pentru multi politicieni, totusi nu cred ca degraba vom mai asista la un asemenea gest.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*