Bruxellesul va invita R. Moldova la raport de progres în primăvara anului 2017

Comisia Europeană a anunțat că următorul raport de progres cu privire la R. Moldova va fi dat publicității în primăvara anului 2017. Instituția a răspuns astfel la o interpelare a eurodeputatului Andi Cristea.

Potrivit unui comunicat de presă al biroului oficialului de la Bruxelles, Andi Cristea, în calitate de președinte al Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, a adresat o întrebare scrisă înaltului reprezentant pentru politică externă și securitate, Federica Mogherini, cu privire la data prezentării următorului raport de progres pentru R. Moldova.

„Ultimul raport datează din martie 2015 și analizează evoluțiile din 2014. Între timp a avut loc revizuirea Politicii Europene de Vecinătate, principiile-cheie care au rezultat în urma acestei revizuiri fiind diferențierea, asumarea responsabilității de către țările partenere și necesitatea de a menține documentele de politică și raportările la nivel de țară și regiune bine structurate și organizate pe priorități. În răspunsul său, Comisia Europeană anunță că următorul raport de progres va fi publicat în prima jumătate a anul viitor, cu ocazia Consiliului de Asociere UE – Republica Moldova” a declarat Andi Cristea.

IPN menționează că eurodeputatul român a gestionat din partea Grupului S&D dosarul revizuirii politicii europene de vecinătate.

Foto: fb.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*