Bucureștiul reacționează la declarațiile războinice ale Tiraspolului

MAE de la București precizează, referitor la acuzaţiile transnistrene potrivit cărora un avion românesc a survolat regiunea, că o aeronavă a unei companii private din România a efectuat zboruri pe teritoriul R. Moldova, câştigând o licitaţie internaţională pentru a realiza modelul digital al reliefului R. Moldova.

„În legătură cu situaţia survolării teritoriului R. Moldova de către aeronave româneşti, MAE al României confirmă că Ambasada României la Chișinău a primit în data de 20 aprilie o scrisoare din partea negociatorului regiunii transnistrene în formatul „5+2”, referitoare la „deplasarea unui aparat de zbor românesc în Zona de Securitate din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al MAE de la București, citat de Mediafax.

MAE precizează că aparatul de zbor menţionat aparţine unei companii private din România, care a câştigat o licitaţie internaţională pentru a efectua cartografierea şi a realiza modelul digital al reliefului Republicii Moldova.

„Autorităţile române, prin Ambasada de la Chişinău, menţin un contact permanent cu Guvernul moldovean pe acest subiect. Biroul de Reintegrare de la Chişinău a transmis din timp toate informaţiile relevante referitoare la aceste activităţi de cartografiere către Comisia Unificată de Control care gestionează situaţia în Zona de Securitate din R. Moldova”, se mai în comunicat.

Amintim că Tiraspol a plasat apărarea antiaeriană în poziţie de luptă şi e pregătită de tragere, după ce un presupus avion românesc ar survola de mai bine de trei săptămâni teritoriul regiunii separatiste. Autorităţile de la Tiraspol au afirmat că, în timpul zborului, au fost fotografiate inclusiv obiective militare.

Foto: obiectiv.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*