Bunuri de milioane de lei pentru înlăturarea consecințelor unor calamități

Comisia pentru Situații Excepționale a decis că pentru înlăturarea consecințelor calamităților naturale vor fi acordate vor fi alocate bunuri materiale pentru înlăturarea consecințelor calamităților naturale.

Astfel, vor fi alocate bunuri în valoare de 1,37 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor ploilor cu grindină din 21 septembrie 2017, în satul Cunicea, raionul Florești. Din rezervele materiale de stat vor fi transmise 2765 foi de ardezie pentru reparația grădiniței și alte materiale de construcție pentru restabilirea clădirilor din localitate. În total, în satul Cunicea au fost deteriorate geamurile și acoperișurile a peste 400 de case și clădiri de menire socială.

Pentru înlăturarea pagubelor cauzate de ploile cu grindină din septembrie 2017, bunuri materiale în valoare de 77,7 mii de lei vor fi alocate pentru satul Cobâlea, raionul Șoldănești. De asemenea, în orașul Șoldănești, în urma daunelor cauzate de grindina și vijelia din 18-19 iunie 2016, vor fi reparate acoperișurile a două case de locuit, fiind alocate materiale în sumă de 138,6 mii de lei.

1,9 milioane de lei vor fi destinate înlăturării pagubelor produse de ninsorile din aprilie 2017 în Grădina Botanică.

Membrii Comisiei au aprobat și alocarea a 93,1 mii de lei pentru acoperirea cheltuielilor suportate de MAI în procesul de înlăturare a consecințelor ninsorilor abundente din ianuarie a.c. Pentru a compensa cheltuielile suportate de MAI, dar și de Primăria mun. Chișinău în procesul desfășurării lucrărilor de salubrizare în mun. Bălți, a fost aprobată alocarea a 125,4 mii de lei.

Foto: gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*