Ca și în cazul Filat, procurorii cer 19 de închisoare pentru Șor

Procurorii au cerut 19 ani de închisoare pentru primarul orașului Orhei, Ilan Șor. Anunțul a fost făcut astăzi de către partea acuzării în urma ședinței de judecată.

Procurorul de caz, Andrei Băeșu, a specificat că azi a fost finalizată cercetarea judecătorească, fiind deschise dezbaterile judiciare. „Am solicitat pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 19 ani, cu privarea de dreptul de a exercita anumite funcții în cadrul instituțiilor financiare pe un termen de cinci ani”, a spus Băeșu.

Denis Ulanov, avocatul lui Ilan Șor, a menționat că astăzi urma să fie audiat ultimul martor din partea apărării, însă acesta nu s-a prezentat în instanță, iar avocații nu cunosc motivul. Avocatul a specificat că „cooperarea voluntară și eficientă, precum și respectarea tuturor cerințelor instanței ar trebui să conducă la achitarea și eliberarea lui Ilan Șor de răspunderea penală”, a afirmat Ulanov, citat de Moldpres.

Mâine, 21 iunie, va avea loc o nouă ședință de judecată, iar potrivit avocaților lui Ilan Șor, la această ședință poate fi pronunțată sentința în cadrul dosarului.

La 22 iunie expiră un an de când Ilan Șor este în arest preventiv, iar odată cu expirarea acestui termen, Șor urmează a fi eliberat din arestul preventiv.

Amintim că, inițial, procurorii au cerut 19 ani pentru ex-premierul Vlad Filat, care a fost denunțat pentru corupție de Ilan Shor. Ulterior, termenul a fost redus până la 9 ani.

Foto: bani.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*