Candu: legile liberalizării capitalului și a amnistiei fiscale, RETRASE din Parlament

Cele două proiecte de legi cu privire la liberalizarea capitalului şi cu privire la amnistia fiscală au fost retrase din Parlament.

Despre acest fapt a anunțat pe o rețea de socializare spicherul Andrian Candu.

„Am decis retragerea celor două proiecte legate de liberalizarea capitalului şi amnistia fiscală. Aşa cum am şi promis atunci când au fost iniţiate proiectele şi votate în lectura I, toată această perioadă am lucrat cu expertiză juridică şi economică, atât cu experţi locali cât şi cu experţi internaţionali. Au fost constate mai multe deficienţe, motiv pentru care, toţi cei cinci deputați care am semnat proiectele de legi, am depus cererea de retragere”, a menționat Candu.

Proiectele au fost retrase deja azi din Parlament.

Amintim că cele două proiecte de legi, care au stârnit reacții contradictorii în societate, au fost depuse în Parlament la sfârșitul anului trecut de către un grup de deputați din majoritatea legislativă. Proiectele au fost adoptate în prima lectură la jumătatea lunii decembie 2016.

Cele două proiecte de legi permiteau cetățenilor să declare capitalul ce le aparţine şi care anterior se afla în posesia altor persoane fizice sau nu era declarat deloc, în schimbul unei taxe de 2% din valoarea bunului. Pentru persoanele juridice proiectul prevedea stimularea fiscală. Liberalizarea capitalului se referea atât la mijloacele băneşti, cât şi la capitalurile precum: imobile, valori mobiliare, cote de participare la capitalul societăţilor cu răspundere limitată sau mijloace de transport.

Foto: parlament.md

1 Comment

  1. Ogo! Toti ziceau ca sunt niste legi care parlamentul le promoveaza in interesele lor, dar vad ca dupa ce lumea s-a revoltat, ele au fost scoase din discutie. Nu m-am asteptat ca Parlamentul va fi receptiv la parerea oamenilor

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*