Candu: SUA vor rămâne concentrate pe suportul pentru R. Moldova

Statele Unite ale Americii și cele mai importante state europene vor rămâne concentrate pe regiune și pe suportul pentru Republica Moldova.

Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, drept răspuns la întrebarea dacă, odată cu plecarea din funcție a actualului ambasador, SUA ar putea să se schimbe atitudinea față de Republica Moldova.

„Oamenii se schimbă, procesele, sistemul și politicele nu se schimbă”, a spus președintele Parlamentului la Publica TV. Potrivit lui, se simte o implicare a Statelor Unite ale Americii în regiune și sprijinul Moldovei.

În ceea ce privește relația cu Federația Rusă, Andrian Candu susține că aceasta poate fi un partener mai ales din punct de vedere economic și că Republica Moldova este deschisă pentru un asemenea parteneriat. „Niciodată în diplomație nu se închid ușile. Dacă închizi ușile, trebuie să deschizi geamurile. Întotdeauna trebuie să păstrezi canale de comunicare, întotdeauna trebuie să existe dialog și trebuie să creezi perspective de comunicare”, spune șeful legislativului. Potrivit lui, o cooperare cu Federația Rusă va fi în beneficiul Republicii Moldova, dacă aceasta va ști să coopereze și nu va fi dominată.

Foto: curentul.md

2 Comments

  1. James Petit a făcut ca relațiile Moldovei cu SUA să se consolideze și trebuie să îi mulțumim pentru asta. Evident și guvernul a făcut multe pentru ca relațiile cu ei să rămână bune în continuare.

  2. Păi, acest fapt e evident nu văd nici o problemă de ce SUA nu ar continua suportul pentru Moldova, dacă mai ales să ținem cont de experineța precedentă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*