„Căpitanul” Streleț abandonează nava naufragiată! „Timona” PLDM-ului este preluată de Pistrinciuc

Vadim Pistrinciuc, vicepreşedinte al Partidului Liberal-Democrat, preia interimatul formaţiuni în locul lui Valeriu Streleţ, potrivit altui vicepreşedinte al PLDM, Iurie Ţap.

Reamintim că, după arestul, în octombrie 2015, a liderului liberal-democrat Vlad Filat, interimatul a revenit lui Valeriu Streleț, prim-ministru pe atunci.

„Cu toate acestea, ultima perioadă interimatul îl asigură Vadim Pistrinciuc. Responsabilitatea i-a revenit pe o perioadă nedeterminată, în condițiile în care unul dintre vicepreședinți deține funcția de președinte interimar în funcție de situație”, a declarat Țap, citat de portalul deschide.md.

Portalul scrie că a încercat să obțină detalii, însă Valeriu Streleț a refuzat să vorbească cu jurnaliștii, invocând relații ostile mai vechi cu redacția deschide.md.

Vadim Pistriniuc nu a răspuns la apel, iar Tudor Deliu a spus că sunt niște bârfe și că portalul „a deschis poarta care nu trebuie”.

După ce Vlad Filat a fost reținut la 15 octombrie 2015, Valeriu Streleț a fost numit de conducerea partidului în funcția de președinte interimar. După ce, în ianuarie, Parlamentul a acordat vot de încredere Guvernului Filip, Streleț, practic, a dispărut de pe scena politică.

PLDM are cinci vicepreședinți: Octavian Grama, Liliana Palihovici, Vadim Pistriniuc, Valeriu Streleț și Iurie Țap.

Foto: tribuna.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*