Casa Alba a nominalizat un nou ambasador al SUA în R. Moldova

Derek J. Hogan va fi noul ambasador al SUA la Chișinău, potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe. Hogan este originar din statul Virginia și a activat în calitate de diplomat încă din anul 1997. În prezent, este secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al SUA, funcție pe care o deține din 2017.

Potrivit site-ului Casei Albe, citat de deschide.md, noul ambasador este unul dintre specialiștii Departamentului de Stat pe zona Europei de Est, aflându-se în diferite misiuni în Federația Rusă sau Azerbaidjan, timp în care a demonstrat că posedă calități de lider și abilități de management, inovare și comunicare.

Are studii la University of Pittsburgh (Universitatea din Pittsburgh) și Princeton University’s Woodrow Wilson School of Public and International Affairs (Școala de Afaceri Publice și Internaționale Woodrow Wilson a Universității Princeton).

Diplomatul care ar urma să ajungă la Chișinău este posesorul mai multor premii meritorii de onoare oferite de Departamentul de Stat și vorbește limba rusă și spaniolă.

Hogan a câștigat premiul B.A. de la Universitatea din Pittsburgh și de la M.P.A. de la Școala de Afaceri Publice și Internaționale Woodrow Wilson de la Universitatea Princeton. Este beneficiar al mai multor premii superioare și meritorii de onoare de la Departamentul de Stat. Dl Hogan vorbește rusă și spaniolă, scrie moldova.org. Candidatura lui Hogan trebuie să fie confirmată de Congresul american.

Derek J. Hogan îl va înlocui pe James D. Pettit, care a fost numit de fostul președinte al SUA, ambasador în RM la 22 mai 2014. Mandatul lui James Pettit se încheie în vara aceasta.

Foto: osce.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*