Câte milioane de hectare are R. Moldova

sputnik.md

Hotărârea cu privire la aprobarea Cadastrului funciar a intrat în vigoare, odată cu publicarea în Monitorul Oficial. Potrivit documentului, R. Moldova are peste 2,2 milioane hectare de terenuri agricole, dintre care 222,5 mii hectare de terenuri irigate.

În hotărâre mai este stipulat că potrivit situaţiei de la 1 ianuarie 2019, suprafața totală a Republicii Moldova era de 3 milioane 384,7 mii de hectare.

Potrivit Cadastrului funciar, numărul deținătorilor de terenuri cu destinație agricolă se ridică la 1 milion 330,9 mii de proprietari. Terenurile proprietate publică a statului ocupă o suprafață totală de 784,2 mii de hectare, iar terenurile aflate în proprietate privată depășesc cifra de 1,89 milioane de hectare.

Cadastrul funciar asigură autoritățile administrației publice centrale și locale, întreprinderile, instituțiile, organizațiile interesate și cetățenii cu informații despre statutul juridic al terenurilor, suprafețele și calitatea acestora, titularii dreptului de proprietate și de folosință asupra terenului.

Moldpres

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*