Catolicii din Moldova sărbătoresc Învierea Domnului

realitatea.net

În acest an, Biserica Romano-Catolică sărbătorește Învierea Domnului în duminica de 21 aprilie.

Dieceza de Chișinău cuprinde 20 de parohii în mai multe localități din Republica Moldova, inclusiv trei parohii în Chișinău, cea mai cunoscută fiind Catedrala „Providența Divină”, aflată în centrul capitalei, unde se află și sediul Episcopiei.

La 21 aprilie, în ziua de Paști, Liturghia a fost celebrată cu mare solemnitate în parohiile romano-catolice, cu începere de la ora 09:00. La începutul Liturghiei, creștinii au fost stropiți cu apa binecuvântată în noaptea precedentă, pentru a-și aminti Botezul.

În Catedrala „Providența Divină” din Chișinău liturghiile de Paști au loc la 09:00 – în limba poloneză, la 10:30 – în limba rusă, fiind prezidată de episcopul de Chișinău Anton Coșa, și la 12:00 – în limba română.

În ajunul Învierii Domnului, episcopul de Chișinău, Anton Coșa le-a împărtășit creștinilor, prin intermediul IPN, gândurile sale:

„Întrucât sărbătoarea Învierii Domnului ne oferă ocazia să ne adunăm la un loc cu cei dragi, aș dori să ajungă un gând de încurajare din partea mea, în calitate de păstor al comunităților romano-catolice din Dieceza de Chișinău, către toți creștinii catolici, dar și către acei oameni care încă îL caută pe Dumnezeu și nu L-au găsit. Căutându-L pe Dumnezeu, să-L găsească cât mai aproape tocmai în aceste momente de sărbătoare, care pot să însemne în același timp și gesturi concrete legate de caritate, deschiderea față de nevoile unor oameni din jur”.

În R. Moldova, potrivit unor date, sunt peste peste 20 de mii de persoane enoriași a 20 de parohii catolice, inclusiv șase în regiunea transnistreană.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*