CCA a împărțit primele amenzi pentru încălcarea legii anti-propagandă

Nouă posturi de televiziune, două de radio şi şapte distribuitori de servicii, care nu şi-au racordat la timp serviciile de programe, conform noilor prevederi ale Codului Audiovizualului, au fost amendaţi cu câte 5 mii de lei.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a anunţat că cei care au sfidat noua lege anti-propagandă, intrată de luni în vigoare, au la dispoziţie trei zile pentru a se conforma. În caz contrar, ei riscă sancţiuni mai dure. Tot până pe 15 februarie sunt obligaţi să prezinte repetat concepţiile cei care le-au întocmit cu nereguli.

„Aproximativ 90 la sută din radiodifuzorii şi distribuitorii de servicii, cabliştii, care s-au conformat acestor prevederi şi şi-au îndeplinit obligaţiunea, astfel încât pe parcursul acestei luni, termenul limită fiind 9 februarie, au prezentat concepţiile generale ale serviciilor de programe, respectiv notificările. Noi am aplicat şi anumite sancţiuni tocmai pentru a-i responsabiliza ca toţi să beneficieze de condiţii egale”, a menționat Dragoş Vicol, preşedintele CCA, citat de M1.

20 de posturi de radio şi 15 TV vor prezenta suplimentar până pe 15 februarie a.c., concepţiile generale ale serviciilor de programe.

Foto: noi.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*