Ce a făcut și cu cine a discutat Leancă la Berlin

În perioada 26-28 iunie a.c., vicepreşedintele Parlamentului, Iurie Leancă s-a aflat într-o vizită de lucru la Berlin, unde a avut mai multe întrevederi cu oficiali germani.  

Parlamentul precizează că agenda vizitei a inclus  întrevederi cu preşedintele Comisiei Afaceri Europene a Bundestagului, Günter Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Bundestagului, Norbert Rottgen, deputatul în Bundestag, Fritz Felgentreu, preşedintele Forumului Germano-Moldovenesc și consilierul pentru probleme de securitate şi afaceri externe al Cancelarului Federal, Christoph Heusgen.

Iurie Leancă a avut o serie de întrevederi cu responsabili din cadrul Guvernului Germaniei, inclusiv cu oficiali ai MAE, precum şi cu conducerea Fundaţiei Konrad Adenauer.

Sursa citată menționează că în cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte ce ţin de actualitatea politică din R. Moldova, situaţia din regiunea transnistreană, viitorul relaţiilor moldo-comunitare, în general, şi cu Germania, în particular.

Partea germană a reiterat interesul şi sprijinul deplin pentru ţara noastră, pentru menţinerea stabilităţii în regiune şi a încurajat promovarea reformelor şi îndeplinirea tuturor angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere RM-UE.

Foto: ppe.md

1 Comment

 1. Punguța cu doi bani

  Deși semăna mult a galinacee
  El n-a găsit punguța cu doi bani,
  Ba chiar a pierdut-o
  Pe cea c-un miliard în dolari!
  Cotcodac! Cotcodac!
  Eram doar un simplu prim ministru
  Ce-ați vrut să mă fac?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*