Ce i-a spus Dodon lui Iohannis; Versiunea lui Dodon

Igor Dodon a oferit câteva detalii despre prima întrevedere pe care a avut-o pe 11 noiembrie, la Paris, cu preşedintele României, Klaus Iohannis, atunci când cei doi şefi de state au dat mâna şi au avut un schimb de cuvinte în cadrul Forumului Păcii.

Igor Dodon a vorbit în premieră despre ce anume a discutat la acea întâlnire cu Klaus Iohannis, la o întrevedere pe care a avut-o la Moscova sâmbătă, 24 noiembrie, cu moldovenii stabiliţi în Rusia.

În debutul evenimentului, Igor Dodon i-a întrebat pe moldoveni: „cine va câştiga alegerile dacă nu noi? O să-i lăsăm pe cei care vor în România? Eu nu sunt împotriva României. Cu două săptămâni în urmă, eu m-am întâlnit, probabil aţi văzut pe Instagram şi Facebook, şi cu preşedintele României, la Paris. Şi eu i-am spus: ce probleme avem noi cu voi? Fraţi, fraţi, dar fiecare stăpân la dânsul acasă”.

De la învestirea sa în funcţie, Igor Dodon nu a fost în vizite oficiale nici la Bucureşti, nici la Kiev. Adevarul.md scrie că, în doi ani, Igor Dodon a avut peste zece întrevederi cu Vladimir Putin şi niciuna cu preşedinţii statelor vecine. Abia pe 11 noiembrie, în cadrul Forumului Păcii de la Paris, preşedintele moldovean a avut întâlniri scurte cu mai mulţi şefi de state, printre care Donald Trump, Petro Poroşenko şi Klaus Iohannis.

Foto: fb.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*