Ce le-a spus Nicolae Timofti membrilor Guvernului Streleț

Președintele Nicolae Timofti i-a îndemnat pe miniștrii Guvernului pentru care, ieri, Parlamentul de la Chișinău și-a dat votul de înceredere, să lucreze pentru oameni, informează Puterea.info.

După depunerea jurământului de către noii miniștri, Nicolae Timofti a ținut un discurs în care a subliniat care sunt prioritățile noului Cabinet de Miniștri.

În opinia șefului statului, una din priotitățile Guvernului Streleț este aplicarea precisă și consecventă a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Timofti spune că trebuie reluate și implementate numeroasele proiecte.

Nicolae Timofti spune că reformele începute trebuie să continue în justiție, educație, economie  ș.a.

„Majoritatea parlamentară are obligația să susțină inițiativele Guvernului care se încadrează în procesul de reforme europene, și astfel se va asigura acea conlucrare firească ce trebuie să existe între puterea executivă și cea legislativă”, a spus șeful statului.

Președintele a afirmat că, „pas cu pas, vom readuce R. Moldova pe un făgaș care să asigure în societate bunăstarea și stabilitatea”.

Nicolae Timofti i-a îndemnat pe membrii Guvernului să găsească soluții pentru a-i ajuta pe cei mai nevoiași dintre conaționali, asupra cărora apasă povara unor prețuri majorate, la gazele naturale și electricitate, dar nu numai.

Foto: presedinte.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*