Ce n-a vrut să facă Dodon, a făcut Candu

parlament.md

Șeful Parlamentului Andrian Candu a deținut interimatul funcției de președinte al țării pentru semnarea a cinci legi,conform deciziei Curții Constituționale.

Interimatul pentru semnarea și promulgarea celor cinci legi a fost instituit pentru evitarea blocajului instituțional și a unei stări de neconstituționalitate generate de refuzul deliberat al lui Igor Dodon de a executa obligațiile constituționale.

Curtea Constituțională a constatat circumstanțele care justifică interimatul funcției de Președinte al R. Moldova pentru executarea obligației constituționale de promulgare a celor cinci legi.

Cele cinci legi promulgate de Andrian Candu

  • Legea pentrumodificarea și completarea Codului Muncii al Republicii Moldova, carestipulează stabilirea Zilei Europei și a Zilei Victoriei pe data de 9 mai;
  • Legea pentru completarea unor acte legislative, care include modificări la Legea asigurării cu pensii a militarilor și a persoanelor din corpul de comandă și din trupele organelor afacerilor interne; Legea cu privire la apărarea națională, Legea cu privire la Inspectoratul General al Carabinierilor;
  • Legea cu privire la transmiterea unui bun cu titlu oneros, care vizează Stadionul Republican;
  • Codul serviciilor media audiovizuale al R. Moldova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*