Ce recomandă RM experții FMI

Echipa de experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Ruben Atoyan şi-a încheiat vizita în R. Moldova.

O întrevedere a experților cu premierul Pavel Filip a avut loc la Guvern.

După evaluarea situației macroeconomice din Moldova, a sectorului financiar-bancar, dar și a politicilor bugetar-fiscale, experții au venit cu o serie de recomandări. Astfel, în următoarea perioadă, autoritățile își vor concentra eforturile asupra consolidării politicilor în domeniul bancar, asigurării creșterii economice și sporirii veniturilor la buget, precum și adoptării Legii privind Comitetul Naţional de Stabilitate Financiară. În cadrul întrevederii, părțile au făcut un schimb de opinii privind executarea bugetului pentru anul 2018, planurile legate de bugetul pentru anul 2019, dar și pachetul de legi care vizează amnistia capitalului, reforma fiscală și suportul pentru business.

Premierul Filip le-a mulțumit experților pentru discuții constructive și atitudine obiectivă, reiterând importanța Acordului cu FMI pentru Republica Moldova.

Experţii FMI s-au aflat în R. Moldova în perioada 13– 20 septembrie a.c., în scopul evaluării politicilor fiscale, monetare și bugetare. Echipa FMI va reveni în Moldova cu o misiune de evaluare în prima jumătate a anului 2019.

Foto: gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*