Ce șanse îi dă ex-premierul Ion Sturza lui Iurie Leancă  

Fostul premier Ion Sturza consideră că liberal-democrat Iurie Leancă are șanse reduse de a deveni premier și că Leancă nici el nu și-ar dori să devină „o mascotă care să satisfacă poftele”, comunică Puterea.info.

Ion Sturza a declarat aseară la postul „PRO TV Chișinău” că șansele lui Leancă de a deveni prim-ministru sunt foarte mici.

„Când nu te dorește propriul partid, propriul lider, este foarte greu să îți creezi iluzii că vei fi următorul premier”, a spus Sturza.

Sturza a opinat că Leancă va fi „respins în primul sau în al doilea tur de alegeri”.

„…Guvernul va trebui să își ceara voie, cred că nici domnul Leancă nu își dorește să fie o mascotă care să satisfacă poftele”, a mai declarat Sturza.

 

Puterea.info precizează că Iurie Leancă este candidatul PLDM pentru funcția de premier. Astăzi, președintele Nicolae Timofti a inițiat consultări cu fracțiunile parlamentare ale PLDM, PDM, PL și PCRM vizavi de candidatul la funcția de prim-ministru. Anterior, fruntași ai PCRM au declarat că nu vor susține candidatura lui Iurie Leancă.

Foto: inprofunzime.md

4 Comments

  1. precis ca sanse de a sta mai mult ca Sturza la guvern a avut mai multe, vom vedea, daca alianta deja sa epus deci sa fie asa, Leanca premier.

    • Daca Filat il va impedica pe Leanca sa devina Premier, imi bag piciorul in PLDM. Nu-i mai votez in veci.

  2. Cind il vad si Sturza asta ca o face pe marele analist si se da cu parerea apoi imi vine sa vomit, nu poti bre sa te dai desptept atita timp cit ai sters-o din tara cu bani facut timp de 9 luni cit ai fost premier, ajunge atita populism, experti si pareri toti pot spune, da iaka oameni care sa isi asume anumite lucruri mai putini.

  3. Sturza mai bine sa povesteasca despre primii pasi ai sai in afaceri. Cum din banii furati de la guvern si-a deschis mai multe firme prin Romania si Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*