Ce speranțe își pune președintele Timofti în viitorul șef al statului

În cadrul unei întrevederi cu spicherul suedez, Urban Ahlin, președintele Nicolae Timofti și-a exprimat speranța că viitorul șef al statului, care urmează a fi ales, va continua promovarea și realizarea parcursului european al R. Moldova, informează Puterea.

Nicolae Timofti a menționat că R. Moldova dispune de cadrul necesar desfășurării unor alegeri corecte și conforme standardelor europene.

În altă ordine de idei, președintele Timofti a mulțumit Regatului Suediei pentru sprijinul oferit de UE  și de statele membre în perioada embargoului impus de Federația Rusă, utilizat ca metodă de presiune înainte de semnarea Acordului de Asociere RM-UE.

„În prezent, UE este principala noastră piață de desfacere, exporturile fiind orientate în proporție de circa 70% către țările blocului comunitar”, a spus Nicolae Timofti.

Spicherul suedez a menționat că Regatul Suediei a susținut R. Moldova de la Independență și va continua această abordare în perspectivă. Oficialul suedez a subliniat importanța menținerii direcției alese, dar și a rezultatelor pozitive derivate din reformele începute de R. Moldova.

Cu referire la chestiunea transnistreană, cei doi oficiali au căzut de acord că soluționarea conflictului poate fi determinată de două condiții principiale: dialogul și respect din partea Ruse pentru a statelor mici și interesele naționale ale acestora.

Foto: presedinte.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*