Ce spune Pavel Filip despre corupția din sistemul de educație

În debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, premierul s-a referit la reținerea unor profesori implicați în schema de corupție care vizează cumpărarea examenelor și a tezelor de licențe.

Prim-ministrul a menționat că prin asemenea acțiuni aceste persoane compromit viitorul țării noastre și discreditează majoritatea persoanelor care muncesc onest în sistemul de educație.

„Eu nu am considerat că cea mai mare corupţie este în instituţiile de educaţie sau la spitale. Sunt corupţi mai mari cu care trebuie să se lucreze, dar în acelaşi timp cât ţine de educaţie, ceea ce am văzut astăzi nu este vorba despre această mită, este vorba că cineva îşi bate joc de viitorul Republicii Moldova. Noi am vorbit, unul din pilonii de bază alături de justiţie este educaţia şi suntem conştienţi de acest lucru”, a spus premierul.

În acest context, șeful Executivului a solicitat ministerului Educației, Culturii și Cercetării să întreprindă măsurile necesare pentru buna organizare a examenelor de bacalaureat demarate astăzi și evaluarea obiectivă a cunoștințelor elevilor. „Le urez succes tuturor celor care vor susține sesiunea de BAC. Cunoaștem cât de complicată este această perioadă pentru tineri și este important să le oferim posibilitatea să își manifeste cunoștințele într-un mediu confortabil pentru ei”, a conchis Pavel Filip.

Foto: gov.md

1 Comment

  1. Nu putem aștepta rezultate ale reformelor, atît timp cît se întîmplă astfel de lucruri, mai ales că legile nu vor funcționa nici o dată, dacă nu vor fi respectate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*