Ce spune spicherul Andrian Candu despre protestatarii sinceri și protestatarii profitori

Președintele Parlamentului, Andrian Candu consideră că protestele din ultima perioadă au arătat clar că există două categorii de protestatari: cei sinceri și profitorii politici.

„Strada este diferită. Sunt protestatari sinceri în ceea ce cer și ceea ce vor și ei nu trebuie ignorați. Ar trebuie să fie asigurat ceea ce cer: stabilitate, reforme, justiție, majorări de salarii. Și este o altă stradă – sunt acei protestatari care încearcă să beneficieze de nemulțumirea maselor ca să-și promoveze propriile interese politice”, a spus Candu în cadrul unei emisiuni la Publika TV.

Spicherul a amintit că revendicările protestatarilor au fost mai întâi sociale, ajungând, în cele din urmă, să se insiste mai mult pe revendicări de ordin politic.

În contextul fenomenului corupției, Andrian Candu spus că există „politicieni care-și pun casele pe mătuși, pe bunei, pe conturile mamei trec milioane de care ele nu au habar”, asta însemnând corupție, sugerând cazul liderului PDA, Andrei Năstase care a folosit contul mamei pentru a spăla sute de mii de euro ale companiilor nașului său oligarhul Victor Țopa.

Foto: captură video

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*