Ce teme pentru acasă i-a dat vicepremierului Leancă la Bruxelles vicepreședintele Comisiei Europene

Viceprim-ministrul Iurie Leancă s-a întâlnit, luni, la Bruxelles, cu vicepreședintele Comisiei Europene, Comisar european pentru moneda euro și dialog social, Valdis Dombrovskis.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat agenda RM-UE, situația politică internă, aspectele economice, financiare și bancare din R. Moldova.

Iurie Leancă a reiterat angajamentul ferm al Guvernului de la Chișinău de implementare a Acordului de Asociere și de efectuare a reformelor aferente agendei europene. În detalii, a fost discutat subiectul îndeplinirii condiționalităților pentru acordarea asistenței macrofinanciare.

La rândul său, vicepreședintele Comisiei Europene a încurajat autoritățile moldovene să continue  realizarea reformelor, în particular, în partea ce ține de reforma justiției, lupta împotriva corupției și consolidarea sistemului bancar. A fost subliniată necesitatea investigării depline a fraudei bancare.

O misiune de evaluare din partea Directoratului General pentru Economie și Finanțe va veni la începutul lunii februarie la Chișinău pentru a trece în revistă nivelul de îndeplinire a condiționalităților incluse în prima tranșă a programului de asistență macrofinanciară.

Vicepremierul Iurie Leancă i-a adresat lui Valdis Dombrovskis invitația de a vizita R. Moldova.

Foto: gov.md

3 Comments

  1. Mai batem noi capul dar la moment Moldova are o lupta cu coruptia mult mai evidentiata fata de ce aveam cândva.

  2. Cred ca Leanca va gasi limba comuna cu europenii si va sti sa poarte un dialog constructiv care sa aduca beneficii tariii noastre.

  3. Cel puțin câteva din temele astea pentru acasă sunt în curs de îndeplinire, înainte de a fi date chiar. Ca de exemplu, ceea ce ține de justiție.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*