Ce va face România dacă socialiștii câștigă alegerile în RM; Cum răspunde ambasadorul Daniel Ioniță

youtube.com

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță a declarat, fiind întrebat dacă RM, pe fundalul răcirii relațiilor cu UE și a presiunilor externe, ar putea să-și întrerupă parcursul european, că România nu dorește să fie parte a nici unui joc politic intern din R. Moldova.

Dar, la nivel oficial, dorim să stăm departe de tot ce înseamnă politică internă în R. Moldova. Însă suntem primii interesați ca evoluțiile din această țară să se înscrie de o manieră ireversibilă pe o cale democratică și stabilă, pentru că doar așa credem că aspirațiile legitime către Europa ale tuturor cetățenilor moldoveni pot fi îndeplinite, a spus Daniel Ioniță.

Întrebat într-un interviu pentru DW cum vor evolua relațiile dintre RM și România în cazul în care socialiștii vor câștiga scrutinul, Daniel Ioniță a spus că e mult prea devreme să se expună pe această temă, dar că este necesar să fie organizate alegeri libere și corecte.

Dar, totodată, cred că atâta vreme cât R. Moldova va rămâne ancorată pe o cale de evoluție democratică, nu văd nici un motiv pentru care pozițiile strategice ale României față de R. Moldova să se schimbe, a menționat ambasadorul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*