Cehia și Moldova își doresc intensificarea cooperării economice

Prima reuniune a Comisiei moldo-cehe pentru cooperare economică la nivel interguvernamental are loc în perioada 30 iunie-1 iulie, în Chișinău, notează Puterea.info. 

Delegația cehă este condusă de viceministrul Industriei și al Comerțului al Cehiei, Eduard Muricky, iar partea moldovenească este reprezentată de Octavian Calmâc, viceministrul Economiei.

Comisia își propune să intensifice cooperarea economică dintre Moldova și Cehia, să promoveze investițiile și comerțul, să mențină un dialog eficient pe tot spectrul de probleme economice de importanță regională, în special, în contextul implementării Acordului de Liber Schimb RM-UE.

Potrivit ministerului Economiei, în cadrul reuniunii de la Chișinău, părțile se vor referi la continuarea cooperării la nivel instituțional dintre Cehia și Moldova în domeniul e-guvernării, standardizării, metrologiei și evaluării coformității, schimbului de bune practici și tehnologii de producere în diverse ramuri economice.

Protocolul primei Comisii interguvernamentale moldo-cehe pentru cooperare comercial-economică va fi semnat în amiaza zilei de 1 iulie.

Foto: gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*