Chiril Gaburici către ambasadorul SUA: „Vom asigura predictibilitatea și siguranța afacerilor în Moldova”

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut, recent, o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit.

Cei doi oficiali au făcut schimb de opinii privind cooperarea comercial-economică dintre Moldova și SUA, inițierea proiectelor investiționale în diferite domenii, precum și implementarea reformelor de modernizare a economiei naționale.

Ministrul Chiril Gaburici l-a informat pe ambasadorul James D. Pettit, despre prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru acest an, reiterând importanța dezvoltării sectorului tehnologiilor informaționale, atragerea investițiilor, siguranța energetică, infrastructura drumurilor etc.

Oficialii au abordat și problemele privind implementarea proiectelor investiționale în sectorul energetic, inclusiv cele ce țin de interconexiunile electrice și gaze naturale cu România.

Referindu-se la situația economică din țară, Chiril Gaburici a menționat că „Ministerul Economiei și Infrastructurii va întreprinde acțiunile necesare pentru a asigura predictibilitatea și siguranța afacerilor în R. Moldova”.

Ambasadorul James D. Pettit l-a felicitat pe Chiril Gaburici cu ocazia preluării mandatului de ministru al Economiei și Infrastructurii. James D. Pettit a spus că sectorul IT este viitorul R. Moldova și va juca un rol important în dezvoltarea economiei țării. Potrivit ambasadorului, Guvernul SUA va continua să acorde asistență tehnică și financiară pentru crearea și dezvoltarea parcurilor IT și va susține investitorii străini și mediul de afaceri din Moldova.

Foto: mec.gov.md

3 Comments

  1. sa vezi daca n-o sa ajunga Gaburici unul din cei mai buni ministri… nu degeaba spunea Tapiola ca el a fost cel mai exemplar premier in raport cu obiectivele integrarii europene!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*