Chiril Lucinschi: „…nu există motiv”

Deputatul PLDM, Chiril Lucinschi, neagă informațiile scandaloase apărute luni seara în presa online, potrivit cărora el ar fi într-un conflict deschis cu liderul PLDM, Vlad Filat și ceilalți colegi din fracțiune, după ce aceștia au acceptat o inițiativă legislativă depusă de deputatul Vlad Plahotniuc și alți deputați din PD.

Lucinschi spune că în primul rând un astfel de proiect nu există, sau cel puțin nu se discută în coaliție, iar ce se întâmplă „pe intern” în PD – nu are de unde să știe.

Autorii articolului publicat aseară au scris că „inițiativa ar prevede interzicerea transmiterii pe teritoriul Republicii Moldova a posturilor de televiziune care nu au semnată Convenția Europeană, ceea ce înseamnă că, practic, nici un post rusesc nu va mai putea fi retransmis, e vorba în special despre emisiunile informative produse în Rusia. Asta ar înseamnă că Chiril Lucinschi ar putea ar putea rămâne fără TV7, deoarece acest post retransmite în proporție cea mai mare postul rusesc NTV”.

Chiril Lucinschi spune că asta nu e altceva decât trolling și ar fi bine ca proiectul care prevede anunțarea proprietarilor posturilor TV să se extindă și în new-media.

„Există foarte multe site-uri de știri acum, foarte multe și mai grav este că cele mai multe dintre ele sunt cu apartenență politică. Acest articol a fost publicat seara târziu când evident n-au mai putut suna să ia reacții”, a declarat Lucinschi.

Deputatul PD, Sergiu Sârbu, spune că o astfel de propunere există, însă acum se lucrează pentru a găsi formula cea mai potrivită care să fie acceptată și de PLDM. În ceea ce privește conflictul Lucinschi-Filat, Sârbu a rugat jurnaliștii să nu-i mai ceară comentarii pe subiecte care se întâmplă în alte partide.

Despre comentariul lui Sârbu, Lucinschi a declarat că orice inițiativă legislativă trebuie discutată întâi de toate în coaliție, apoi pe rețelele sociale.

„Ca membru PLDM, mă îngrijorează foarte mult faptul că în timpul negocierilor cu PL, Lupu a vorbit nu o singură dată în numele PLDM, apoi a urmat Candu, iar acum Sârbu…. Eu cred că este o încercare de a se face presiuni asupra unor oameni, deși nu există motiv”, a conchis Lucinschi.

Președintele Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, Vladimir Hotiteanu a declarat că tot nu a auzit de un asemenea proiect și că ar fi încântat dacă el ar exista.

Deschide.md

Foto: flux.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*