Chirtoacă încă nu a decis dacă se va bate pentru Chișinău

Primarul demisionar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, încă nu a decis dacă va candida sau nu la alegerile anticipate locale în municipiul Chișinău, care ar putea avea loc în data de 20 mai. O astfel de hotărâre urmează să fie luată în cadrul PL.

Declarații în acest sens Chirtoacă a făcut în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune PRO TV Chișinău.

Potrivit lui Chirtoacă, scrutinul din municipiul Chișinău este o oportunitate de a scăpa de regimul de la guvernare în cadrul alegerilor parlamentare. „În momentul în care am reuși să ridicăm un val de protest față de actualul regim în Chișinău și în Bălți pe data de 20 mai printr-o participare firească, neforțată a partidelor politice și a candidaților, se va reuși demolarea lui prin neacordarea niciunui vot”, spune Dorin Chirtoacă, ciitat de IPN.

Primarul demisionar susține că, în situația actuală, Consiliul Municipal Chișinău ar trebui să voteze un primar general interimar. „Ar fi trebuit să facă acest lucru încă în vara anului trecut. Nu au făcut-o, prin urmare, noi avem uzurparea puterii în Chișinău de mai bine de jumătate de an”, a afirmat Dorin Chirtoacă.

CEC încă nu și-a făcut publică decizia cu referire la caz și nici la eventualitatea alegerilor anticipate în urma expirării mandatului de primar general al municipiului Chișinău.

Vineri, 16 februarie, primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, suspendat din funcție, a anunțat că renunță la mandat. Acesta a declarat că decizia este luată în semn de protest față de abuzurile care au loc împotriva orașului, dar şi împotriva sa.

Foto: sputnik.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*