Chișinăul i-a transmis Moscovei o notă de protest

fb.com

Șeful misiunii diplomatice ruse în RM, Oleg Vasnețov, a fost convocat la MAEIE, unde i-a fost înmânată nota de protest în legătură cu tergiversarea acordării accesului unei delegații moldovenești la cetățenii Lionel Buruiană și Mihai Crihan, eliberați recent din prizonierat și transportaţi în capitala Rusiei.

În nota de protest se menționează că MAEIE își exprimă consternarea că în pofida prevederilor și normelor de drept internațional cu privire la relațiile diplomatice, autoritățile ruse tergiverseze accesul delegației moldovenești la cetățenii moldoveni, refuză să comunice informația privind locul aflării lor, starea de sănătate, calificând această atitudine drept o provocare deliberată, care prejudiciază serios relațiile bilaterale.

Ambasadorului rus i-a fost transmisă îngrijorarea că această situaţie riscă să devină una dramatică cu interferențe politice inadmisibile, prin care anumite persoane politice din Moldova ar încerca să se folosească de aceasta în scopuri politice.

În discuția cu oficialii MAEIE, diplomatul rus a menționat că cetățenii moldoveni s-ar afla în custodia unui ONG, Guvernul Federației Ruse nefiind implicat în acest proces. 

MAEIE a anunțat că va sesiza și instituțiile internaționale în legătură cu acest caz.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*