Chișinăul condamnă „alegerile” din estul Ucrainei

R. Moldova se alătură SUA, statelor-membre ale UE, Canadei, dar şi altor state-membre ONU şi condamnă intenţia aşa-ziselor „republici populare Doneţk şi Lugans”, de a organiza „alegeri” duminică, 11 noiembrie.

R. Moldova consideră intenţia de desfăşurare a „alegerilor” în cauză ca ilicită şi nelegitimă, deoarece „alegerile” contravin legislaţiei ucrainene şi subminează implementarea înţelegerilor de la Minsk, iar organizarea acestora ar afecta în mod serios procesul de reglementare paşnică a conflictului din estul Ucrainei, se arată într-o declarație a diplomației de la Chișinău.

Chișinăul salută prelungirea de către Rada Supremă a Ucrainei a legii privind statutul special al regiunilor din estul Ucrainei și cheamă toate părţile la implementarea deplină a înţelegerilor de la Minsk, care implică încetarea focului şi retragerea armamentului greu de pe linia de contact.

R. Moldova îşi reiterează ferma susţinere a independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei în graniţele recunoscute internaţional, se menționează în declarație.

Foto: agerpres.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*