Chișinăul salută priorităţile anunțate de Preşedinţia italiană a OSCE

Autoritățile de la Chișinău salută desemnarea în calitate de Reprezentant Special pentru procesul de reglementare a conflictului transnistrean pe ex-ministrul de externe italian, Franco Frattini, cunoscut în R. Moldova inclusiv datorită susţinerii acordate ţării noastre pe durata mandatului său de vicepreședinte al Comisiei Europene în anii 2004-2008.

Într-o notă a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene transmisă cu ocazia preluării Președinției OSCE de către Italia și prezentării agendei şi priorităţile Președinției italiene se menționează că o atenţie aparte va fi acordată crizei migrației în bazinul mediteranean şi soluționării conflictelor prelungite din R. Moldova, Georgia și regiunea Karabahului de Munte în cadrul formatelor existente de negocieri.

Delegația R. Moldova pe lângă OSCE a intervenit cu un discurs național, prin care a fost reiterată necesitatea promovării procesului de negocieri în formatul „5+2” privind soluționarea conflictului transnistrean, precum și sprijinul pentru soluționarea pașnică a conflictului din Ucraina. Reprezentantul Permanent, Victor Osipov a subliniat importanța consolidării dialogului în spațiul OSCE pe baza abordării cuprinzătoare în contextul reglementării conflictelor, funcţionării corespunzătoare a mecanismelor şi instituţiilor autonome, precum şi al misiunilor de teren.

Foto: mfa.gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*