Cine a deschis în Moldova opt incubatoare de afaceri, a creat mii de locuri de muncă și a acordat zeci de granturi

La Chișinău, a aut loc conferința de totalizare a Proiectului de asistenţă tehnică „Stimularea Economică în Zonele Rurale” (ESRA) susținut de Uniunea Europeană, comunică Puterea.info.

Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, a declarant în cadrul evenimentului despre principalele realizări ale programului: 8 incubatoare de afaceri deschise; create rețeaua incubatoarelor de afaceri; crearea a circa 10 mii de locuri noi de muncă, 1600 de întreprinderi și acordarea a 3200 de granturi.

„Cu ajutorul proiectului am reușit să susținem sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) din zonele rurale, să dezvoltăm domeniul educației antreprenoriale, inclusiv a fost lansat proiectul Piața Agricolă Angro din Chișinău și inițiat procesul recensământului agricol”, a spus printre altele Valeriu Triboi.

„Sperăm să continuăm colaborarea cu instituţiile de stat moldovenești şi prin alte proiecte de suport bugetar”, a menţionat Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei UE în Moldova.

Acordul de finanțare privind implementarea Programului de Suport Bugetar „Stimularea Economică în Zonele Rurale” – PSB ESRA a fost semnat între Guvernul de la Chișinău și UE în 2010. Contribuția financiară totală a UE pentru programul PSB ESRA a însumat 72 milioane de euro în perioada 2010-2014, dintre care aproximativ 68 milioane de euro au fost alocaţi direct pentru suportul bugetar și aproximativ 4 milioane euro pentru asistență tehnică și alte măsuri complementare.

Foto: wordpress.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*