Cine l-a sfătuit pe Chirtoacă să demisioneze

Primarul demisionar al Chișinăului Dorin Chirtoacă susține că decizia de a demisiona a luat-o de unul singur, nefiind influențat de partid sau din afară.

„Chiar este decizia mea. După ce-am analizat datele problemei, o altă ieșire n-am văzut. Colegii de partid au aflat decizia mea finală tot de la conferința de presă. N-aș fi vrut să demisionez, mai ales că nu există în toată Europa primari care să fie suspendați după ce au primit mandatul de la cetățeni”, a declarat Dorin Chirtoacă într-un interviu pentru Timpul.

Întrebat dacă cumva reprezentanții UE i-au sugerat să-și anunțe demisia, Dorin Chirtoacă a spus: nu, în niciun caz.

„Ei doar s-au expus pe marginea suspendării mele din funcție și au spus clar: este ilegal. În momentul în care cei de la guvernare nu respectă nici legislația națională, nici cea internațională, am înțeles foarte bine că revenirea la serviciu este imposibilă”, a spus Chirtoacă.

Amintim că, la 16 februarie, Dorin Chirtoacă, a anunțat, într-o conferință de presă, că, „în numele democrației”, renunță la funcția de Primar general al Chișinăului. El a spus că gestul său este făcut și în semn de protest față de abuz împotriva orașului, dar și al său.

Alegerile pentru un nou primar al Chișinăului ar urma să fie organizate pe 20 mai a.c.

Dorin Chirtoacă a fost primar al Chșinăului din 2007, obținând în câteva alegeri locale. În primăvara anului trecut, Chirtoacă a fost reținut de CNA sub acuzația de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată din Capitală, iar în toamna anului trecut a fost acuzat, într-un alt dosar, de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Foto: tvc21.md

3 Comments

  1. Dar cine mai are nevoie de asa primar care timp de 8 ani de zile nu a reusist sa modernizeze acest oras.
    A construit drumurile? de ce acum sunt pline de borti ? pentru ca banii nu au mers toti pentru asta, dar au mers pentru nunta lui de milion.
    Imbecil.

  2. Mai bine ajungea la inchisoare dar nu la demitere, cand raspunde pentru acele dosare falsificate ? parcarile cu plata si procentajul care trebuia sa-i apartina?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*