Circa 280 mil. de lei a acumulat Vama săptămâna trecută

realitatea.md

În perioada 15-21 ianuarie a.c., veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 279,9 mln lei. În această perioadă au fost perfectate per total 7694 de declarații vamale.

Pe parcursul săptămânii trecute au fost relevate 53 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. În perioada vizată, au fost întocmite 25 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 82 424 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 71 156 de traversări. Tradițional, cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 13 981 și, respectiv, 12 099 de traversări.

Foto: realitatea.md

2 Comments

  1. important ca s-a curmat contrabanda in urma stabilirii colaborarii cu Romania si instituirea punctelor de control comun RM-UA pe perimetrul transnistriei!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*