Circa 435 mil. de lei a acumulat Vama într-o săptămână

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 13-19 august, 435,9 milioane de lei, fiind perfectate în total 10.537 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 298 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM al autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare, cosmetică, produse de îngrijire personală și stomatologice). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 44 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 146.901 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 134.639 de traversări. Cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 24.663 și respectiv 15.655 de traversări.

Foto: customs.gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*