CNA a reținut un polițist pentru trafic de influență

Un ofiţer de investigaţii de la Inspectoratul de Poliție Râşcani a fost reținut aseară de DGT „Nord” a CNA şi procurorii anticorupție, fiind bănuit de trafic de influență.

Acesta a fost plasat în arest în izolatorul îşi va petrece următoarele 72 de ore în izolatorul CNA.

Potrivit materialelor anchetei, pe parcursul anului trecut, polițistul ar fi pretins și primit mai multe sume bani ce nu i se cuvin, sub pretextul că are influență asupra procurorilor și judecătorilor să emită decizii favorabile pe un dosar.

Inițial era vorba despre 4000 de lei pentru a determina un procuror din cadrul Procuraturii raionului Soroca să nu atace cu recurs o încheiere de judecată. Alți 200 de euro ar fi fost pretinși pentru a influența magistrații de la Curtea de Apel Bălți și 250 de euro suplimentar pentru ca cei din urmă să respingă recursul procurorului.

În după-amiaza zilei de ieri, polițistul a primit ultima tranșă de 250 de euro, transmişi sub controlul CNA, omul legii fiind prins în flagrant delict.  Pe numele bănuitului a fost deschis un dosar pentru trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la șapte ani de puşcărie sau o amendă de până la 300 mii de lei.

Foto: cna.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*