Confirmat! Activistul Platformei DA, reținut pentru delapidarea averii în proporții deosebit de mari

Șeful-adjunct al Secției urmărire penală a Inspectoratului General de Poliție, colonelul de poliție, Ruslan Ojog, a declarat într-un briefing că cetățeanul Sergiu Cebotari a fost reținut, având statut de bănuit, inclusiv pentru delapidări în proporții deosebit de mari în sumă totală de circa 400 mii de lei.

Potrivit ofițerului de poliție, 17 persoane au depus plângeri împotriva lui Cebotari, fiind pornite două cauze penale pe numele acestuia.

Reținerea lui Cebotari, potrivit colonelului Ojog, nu a avut loc pe motive speculate în presă, precum că ar fi făcut declarații ce țin traficul de anabolizante prin intermediul „Poștei Moldovei”, la fel cum nu are nici o legătură cu apartenența acestuia la Platforma DA.

Ofițerul de poliție a declarat că Cebotari a fost citat de două, însă acesta le-a ignorat. Pe acest motiv, organul de urmărire penală a dispus emiterea unei ordonanțe de aducere silită acestuia, care a fost executată astăzi.

Colonelul de poliție, Ruslan Ojog a menționat că în adresa organului de urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Nisporeni au parvenit 16 plângeri ale cetățenilor, care au informat că cetățeanul Sergiu Cebotari i-ar fi impus prin înșelăciune la muncă forțată. De asemenea, în adresa organului de urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Nisporeni a mai parvenit o plângere a unui cetățean care pretinde că cetățeanul Sergiu Cebotari ar fi delapidat averea acestuia în proporții deosebit de mari.

„Suma totală pe marginea acestor cauze penale constituie peste 400 mii de lei. Mă refer la prejudiciul pretins de către victime”, a menționat colonelul Ojog.

Anterior, numele lui Sergiu Cebotari a apărut într-o investigație, potrivit căreia acesta fi mințit mai mulți bătrâni și agricultori din localitățile Bărboieni, Grozăști și Soltănești din raionul Nisporeni. Le-a luat pământul în arendă și nu le-a dat oferit în schimb și nu a achitat salariile celor care au lucrat pământurile.

Foto: captură video Privesc.eu

3 Comments

  1. Si ce folos ca e retinut, prinicipalul sa fie pedepsit, am mai vazut eu de acestea retinuti si pina la urma scapau de pedeapsa.

  2. Nu m-as mira sa fi amagit si cu anabolizantele , precis ii amesticaturi de minciuni acolo, stiu de la parintii mei ca omul asta de cind e el umbla cu minciuni si siretlicuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*