CTS a pregătit o surpriză deputaților

Parlamentarii de la Chișinău vor beneficia începând cu sesiunea de toamnă din acest an de sisteme moderne de comunicare în sediul renovat al Parlamentului. Legislativul a anunțat că a finalizat procesul de dotare cu un sistemul  telecomunicațional nou.

Întreprinderea de Stat „Centrul de telecomunicații speciale” (CTS) a asigurat sediul Parlamentului cu un sistem de telecomunicații modern, ce corespunde ultimelor cerințe de calitate și tendințe mondiale de transmisie a datelor. Platforma informațională  implementată de CTS  reprezintă o soluție  de comunicare unificată ce integrează mesageria instantă, prezența audio-video și permite utilizatorilor să se conecteze la Internet prin intermediul PC-ului, tabletei, telefonului sau al unui browser.

Telefonia fixă din parlament a  fost înlocuită de telefonia IP, ceea ce înseamnă costuri mai mici pentru infrastructură, o creștere în calitatea convorbirilor, o scădere a prețurilor pentru apeluri și un spectru  funcțional mult mai vast.

Sesiunea de toamnă a Parlamentului va începe la 8 septembrie a.c., iar deputații vor reveni la muncă pe data de 5 septembrie. | PUTEREA.info 

Foto: parlament.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*