Cu uninominalul, PD-ul își pavează drumul spre alegerile parlamentare

Fostul consilier prezidențial, Vlad Țurcanu susține că inițiativa democraților de  a introduce votul uninominal este o tentativă a PDM de a-și pregăti terenul pentru viitoarele alegeri parlamentarei.

Țurcanu a spus în emisiunea „Ora de vârf” de la Radio Chișinău că inițiativă PD, care presupune că deputații vor fi aleși în mod direct în circumscripții și nu pe liste de partid, este un obiectiv al democraților de a dispersa și partidele pro-europene și electoratul european.

„Se poate ajunge ca în felul acesta, o parte importantă dintre cetățeni să nu fie reprezentată în Parlament, iar anumite partide cu o cotă importantă să rămână și ele pe margine. Diaspora, care ar avea două sau trei mandate nu ar avea de câștigat. Iar la alegerile trecute, diaspora a demonstrat că este o forță. Aș fi rezervat în privința pornirilor nobile pe care le-ar avea un partid care face o asemenea declarație și lansează o asemenea inițiativă de a schimba în bine clasa politică din care face parte”, a declarat Vlad Țurcanu.

Amintim că inițiativa PD cu privire la modificarea sistemului electoral prin introducerea votului uninominal a fost prezentată ieri de liderul partidului, Vlad Plahotniuc.

Foto: Ramin Mazur

3 Comments

  1. Anul trecut in scena DA din PMAN printre principalele revendicare era alegerea directa a presedintelui si trecerea la votul uninominal. Nu inteleg de ce astazi ei sunt contra acestei initiative…

  2. Uninominatul a copleșit societatea, a intrigat,acuma toți despre el vorbesc, deci inițiativa e bună, mai ales că în premieră deputații vor putea fi demiși, ceva necesar pentru traseismul politic și procesul corupțional din acest stat.

  3. Da cine ma rog este acest Vlad Țurcanu ? El este vocea lui Filat din anturajul lui Timofti. Adica el i s-a subordonat lui Filat, acceptind sa fie finantat din banii de la BEM. Asa ca ne putem imagina cit de impartiala este acum parerea acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*