Cum partidele și politicienii comentează demisia lui Dorin Chirtoacă

Partidele politice și liderii acestora au apreciat diferit anunțul de a zi al lui Dorin Chirtoacă de a-și da demisia din funcția de primar general al Chișinăului.

Liderul PLDM, Viorel Cibotaru a scris pe o rețea de socializare că PLDM apreciază gesturile primarilor de Chișinău și Bălți de a le oferi cetățenilor dreptul suveran de a corecta lucrurile și de a oferi legitimitate autorităților care le guvernează. „Organizarea alegerilor anticipate pentru funcția de primar în Chișinău și Bălți, este o bună oportunitate pentru PD și partenerii săi politici, de a demonstra dacă mai este posibil, atașamentul pentru statul de drept și normele democratice”, a scris Viorel Cibotaru.

Partidul Popular European din Moldova a menționat într-o declarație de presă că respectă decizia primarului general al Chișinăului de a demisiona. „Constatăm că această demisie este o continuare logică a modului defectuos în care a condus capitala R.Moldova, iar anunțul de astăzi este o tentativă de a arunca societatea în noi dezbateri cu tentă electorală, deviind atenția de la procesul de reformare a Primăriei”, se arată în declarația PPEM, care îl califică pe Chirtoacă drept „om al crizelor”, amintind că PPEM a cerut în repetate rânduri demisia lui Dorin Chirtoacă în 2015 și 2016.

„Dumnealui (Dorin Chirotoacă – n.r.) figurează în mai multe cauze penale și, chiar dacă accept principiul prezumției nevinovăției, nu e un secret pentru nimeni că Primăria s-a transformat în ultimii zece ani, cât a fost dânsul în fruntea capitalei, în una dintre cele mai corupte structuri”, a declarat Vitalie Gămurari, purtător de cuvânt al PD, citat de ziarulnational.md.

„Demisia lui Dorin Chirtoacă se cerea demult. Chișinăul poate fi scos acum din mâinile corupților care s-au instalat la primărie și noi vom face tot posibilul pentru aceasta. Totodată, trebuie să dăm dovada de vigilență, maturitate politică și să nu permitem guvernării Plahotniuc-Dodon să deturneze procesul electoral”, consideră PAS.

Liderul PDA, Andrei Năstase a scris pe o rețea de socializare că plecarea lui Dorin Chirtoacă tardivă, dar spre binele cetăţenilor.

Liderul consilierilor PSRM în CMC, Ion Ceban a menționat că demisia primarului „e una din puţinele decizii corecte pe care le-a luat Dorin Chirtoacă în cei 10 ani de mandat!” Ceban a spus că alegerile anticipate trebuie organizate atât în Chisinau, cât şi la Bălţi cât mai rapid, iar ideal ar fi sa fie desfășurate în aceeași zi cu cele parlamentare anticipate pe ţară, tot în mai anul curent.

Foto: tvc21.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*