De ce nu a venit Patriarhul Kirill în Moldova

Refuzul Patriarhului Kirill de a veni în R. Moldova va afecta imaginea politică a lui Igor Dodon, fiind a treia oară când Sanctitatea Sa refuză să dea curs invitației șefului statului moldovean.

„Se vorbește în culise că Patriarhul Kiril este grav bolnav. Se pare că acestea nu sunt doar zvonuri. Kiril va fi recunoscut, de fapt, ca unul care a pierdut Ucraina definitiv. Eu cred că va afecta foarte mult imaginea politică a lui Igor Dodon și a PSRM în general, pentru că au creat niște așteptări pentru electoratul său. Este practic a treia oară într-un an când el se înțelege cu Kiril și acesta refuză să vină, iar vizita lui chiar putea crea un bust pentru imaginea sa și a partidului socialiștilor în general pentru parlamentare”, a menționat teologul Victor Gotișan într-un interviu pentru „Europa Liberă”.

Potrivit lui Gotișan, o altă teorie care nu trebuie exclusă, bănuiesc că Federația Rusă și Kremlinul încearcă să joace o carte de siguranță, adică să aștepte întâi alegerile parlamentare și după asta să discute cu cei care vor prelua puterea și probabil ei dau un semnal foarte important că nu sunt siguri că PSRM ar putea câștiga aceste alegeri parlamentare.

Foto: fb.com

1 Comment

  1. cum adica “ar crea un bust pentru imaginea sa”? adica sa ii sculpteze un bust? si unde sa il puna? in fata cladirii presedintiei? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*