Igor Dodon: România vrea să șteargă R. Moldova de pe hartă

„România și-a revendicat întotdeauna Republica Moldova și urmărește ca aceasta să dispară de pe hartă ca stat, considerând că este teritoriul său”, a declarat, la 26 iunie, liderul socialist Igor Dodon la postul rusesc „Rossia24”.

Liderul socialiștilor moldoveni a declarat la postul rusesc, care este una dintre portavocile Kremlinului, că numărul adepților Unirii R. Moldova cu România constituie nu mai mult de 10% din populația țării și că acesta nu s-a schimbat în ultimele două decenii.

„Majoritatea populației este pentru o Moldovă independentă, pentru limba moldovenească și pentru istoria Moldovei”, a declarat Igor Dodon.

Într-o emisiune de știri de la „Rossia24”, deputatul socialist Igor Dodon a enumerat un șir de argumente care ar dezavantaja R. Moldova după semnarea Acordului de Asociere a R. Moldova la UE. În ajunul semnării Acordului, Dodon a afirmat la Moscova că semnarea Acordului ar însemna pierderea Transnistriei și Găgăuziei pentru că aceste regiuni nu împărtășesc vectorul european, dar cel euroasiatic.

„Intrarea în Europa este un pericol pentru statalitatea R. Moldova”, a atenționat Dodon.

Potrivit lui, odată cu semnarea Acordului de Asociere cu UE, R. Moldova riscă să piardă și din punct de vedere economic.

Dodon a precizat că circa 60% dintre toți muncitorii moldoveni aflați peste hotare, lucrează în Rusia, asigurând circa 67% (1,2 mlrd USD) din remitențele totale ale moldovenilor. În plus, 80 la sută din producția agricolă moldovenească se exportă în țările Uniunii Vamale, iar acestea ar putea aplica măsuri de protecție împotriva R. Moldova.

În emisiunea de la „Rossia24”, Igor Dodon a deplâns faptul că fostul președinte Vladimir Voronin a renunțat, pe ultima sută de metri, să semneze Memorandumul Kozak, document care stipula, printre altele, federalizarea R. Moldova. | PUTEREA.info 

Foto: PrtSc Puterea.info via Vesti.ru

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*