Decizie a CC: Parlamentul poate modifica art.13 din Constituție; Dodon vrea referendum

Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv proiectului de modificare a sintagmei „limba moldovenească” din art.13 din Constituție, inițiat de 35 de deputați. Parlamentul este în drept să pună pe agendă schimbarea sintagmei de „limba moldovenească” din Constituție. În replică, președintele Igor Dodon a declarat că trebuie inițiat un referendum în acest sens.

Deputatul Tudor Deliu, unul din autorii proiectului a declarat, potrivit Radio Chișinău, că, în conformitate cu hotărârea Curții, proiectul poate fi suspus dezbaterilor în Parlament fără a mai fi necesar de așteptat 6 luni, întrucât este vorba de un proiect de aplicare a unei hotărâri anterioare.

În replică, președintele Igor Dodon a afirmat că majoritatea absolută a populației băștinașe a R. Moldova consideră că vorbește în limba moldovenească. „Iar dacă cineva, de oriunde o fi ei, au dubii în această privință, putem organiza un referendum la care să întrebăm cetățenii ce denumire a limbii preferă: română sau moldovenească”, a menționat Igor Dodon.

Foto: moldovenii.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*