Declarații optimiste ale guvernatorului BNM, Sergiu Cioclea

„După frauda bancară și criza care a urmat, sistemul bancar a fost curățat și putem spune acum că avem bănci solide și stabile, gata să susțină investitorii. Cetățenii au recăpătat și ei încredere în sistemul bancar. Băncile noastre dețin aproximativ 1,5 miliarde euro care așteaptă să fie investite în proiecte sau credite – este o rezervă impunătoare și sunt sigur că aceasta va fi baza pentru creșterea viitoare a economiei”, a declarat guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea în cadrul conferinței „Moldova Business Week 2018”.

Potrivit lui Cioclea, în 2018, RM a avut trei investitori noi în sistemul bancar moldovenesc, iar în 2019 ar mai putea veni alți 1-2 investitori noi.

„Ne dorim investitori mai experimentați, care să știe cum să canalizeze economiile acumulate sub formă de depuneri în proiecte de valoare care să asigure creșterea țării și bunăstarea socială”, a spus Sergiu Cioclea.

Șeful Băncii Centrale s-a arătat convins că acum este momentul potrivit pentru a investi în Republica Moldova.

„În această țară sunt bani. Noi nu suntem  cea mai săracă țară, dar din păcate suntem țara în care nu știm încă cum să investim corect banii ca să asigurăm o prosperitate a populației”, a conchis Sergiu Cioclea.

Guvernatorul BNM a precizat că noul sistem bancar reformat va avea un rol activ în acest sens.

Sergiu Cioclea a participat pentru a doua oară la conferința „Moldova Business Week”.

Foto: bnm.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*